Spring naar de inhoud

Narrata… voor bevordering van voorlezen en vertellen

Narrata is een centrum voor bevordering van voorlezen en vertellen. Narrata wil ouders, leerkrachten, jeugdwerkers, babysitters, opvoeders, …. het belang van voorlezen bijbrengen, hen versterken in hun voorleescompetenties, hen sensibiliseren en enthousiasmeren om (meer) voor te lezen.

Zij organiseren workshops over het belang van voorlezen, hoe je het aanpakt, welke boeken geschikt zijn, welke alternatieve manieren er zijn om voor te lezen, enz… Ook organiseren en ondersteunen ze voorleesprojecten.

Narrata gelooft in de kracht van verhalen. Het wil de kracht van verhalen inzetten om kinderen het plezier van verhalen te bieden, hen honger te geven naar (meer) verhalen, zich te oriënteren naar hun leesidentiteit.

Zeer interessant is ook de voorleesapp van Narrata. Deze staat gratis ter beschikking van alle voorlezers (kinderdagbegeleiders, ouders, grootouders, onthaalouders, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, ….).
In de app kunnen voorlezers hun voorleessessies beheren en voorleeservaringen delen met andere voorlezers. Op de leesplank van Narrata worden leuke voorleesboeken in de kijker gezet. De app is gekoppeld aan de databank van Cultuurconnect (koepel van bibliotheken).

Neem zeker een kijkje bij Narrata!

E-mail: info@narrata.be
Website: www.narrata.be
Facebook: NarrataVZW