Spring naar de inhoud

Meertaligheid: van Uitdaging naar Troef met Prof. Dr. Piet van Avermaet

De zomervakantie loopt helaas ten einde. Hopelijk heeft elk van ons kunnen genieten van een welverdiend verlof met het gezin, familie en/of vrienden.

We hebben met z’n allen het nieuwe schooljaar afgetrapt. Voor de één kan het misschien nog wat onwennig aanvoelen terwijl de andere ongetwijfeld enthousiast is om er weer in te vliegen.

Als voorbereiding op het nieuwe schooljaar hebben wij, MC Attawassul, de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten.

Sinds 2001 werd, op initiatief van de Raad van Europa, de maand september uitgeroepen als maand om de taaldiversiteit in Europa te vieren en hierbij het leren van talen verder te stimuleren.

Dit vanuit de overtuiging dat taalkundige diversiteit een instrument is om het intercultureel begrip te vergroten en het te beschouwen als cultureel erfgoed van ons continent.
Meertaligheid brengt immers, zelfs in onze huidige superdiverse samenleving, nog te vaak onzekerheden, misvattingen en diverse zorgen aan het licht.

In dat opzicht zijn we als vereniging verheugd om meteen ons eerste evenement van het schooljaar aan te kondigen, met name “Meertaligheid: van Uitdaging tot Troef”.

Dit evenement zal plaatsvinden op vrijdag 23 september:

Aanvang: 18u30
Locatie: Zaal De Ontdekking Bibliotheek Genk, Stadsplein 1 3600 Genk

Als gastspreker zullen we graag Professor Piet van Avermaet, directeur van het Steunpunt Diversiteit en Leren, verwelkomen. Vanuit zijn expertise als docent in multiculturalisme, meertaligheid in onderwijs en taalbeleid aan de universtiteit van Gent, zal hij ons loodsen doorheen deze belangrijke thema’s.

We wensen zowel ouders als studenten een goede start van het nieuwe schooljaar en we kijken er alvast naar uit jullie binnenkort te mogen ontmoeten.


UPDATE 18 oktober 2022

Prof. Dr. Piet van Avermaet heeft de presentatie die hij tijdens de lezing behandelde ter beschikking gesteld .

Klik op onderstaande knop om deze te downloaden.