Spring naar de inhoud

Lezing door Paul Verhaeghe: Identiteit en Autoriteit in Vloeibare Tijden

UPDATE 02/12/2022:
Het evenement is volzet. Hierbij sluiten we de inschrijvingen.


We hadden het zelden zo goed en toch liggen we uitermate overhoop met de wereld en onszelf. Dat komt omdat we niet meer weten wie we zijn. Wie wij zijn ligt niet vast, maar wordt continu beïnvloed door de samenleving waarin we leven. De samenleving verandert en daarmee ook de identiteit van mensen. En nu die maatschappij doordrenkt is van neoliberaal gedachtegoed draait alles om presteren.

Daarbovenop loopt er vandaag de dag heel wat verkeerd met autoriteit. Politiek en religie zijn hun geloofwaardigheid kwijt en ouders hebben geen controle over het gedrag van hun kinderen. Als maatschappij staan we op een wissel: richting macht of richting nieuwe autoriteit.

Wie zijn wij en hoe verhouden wij ons tot deze vloeibare wereld? Hoe functioneert autoriteit? Waarom wordt er tegenwoordig zo weinig waarde aan autoriteit gehecht en wat kan daarvoor een alternatief zijn?

Wil je een antwoord op al deze vragen of ben je simpelweg geïnteresseerd in dit onderwerp, kom dan zeker naar ons event “Identiteit en Autoriteit in Vloeibare Tijden” met prof. Paul Verhaeghe. Onze moderator van de avond is niemand minder dan dr. Kim Lecoyer.

Wanneer:  vrijdag 2 december 2022 om 18u45

Waar:  Zaal De Ontdekking Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, 3600 Genk

DE AUTEUR

Paul Verhaeghe is hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse aan de Universiteit Gent. Hij is auteur van het drieluik Identiteit (2012), Autoriteit (2015), Intimiteit (2018) waarin hij de effecten beschrijft van onze samenleving op wie wij zijn.

DE MODERATOR

Kim Lecoyer is doctor in de Rechten, master in de Sociale en interculturele psychologie. Als onderzoekster en docent aan de hogeschool Odisee werkt ze aan vele projecten rond diversiteit. Ook is ze voorzitster van mensenrechtenorganisatie KARAMAH EU, die zich vooral inzet voor de emancipatie van moslimvrouwen.