Spring naar de inhoud

Boekvoorstelling: Gered Door De Boomkikker – VOLZET

Wat ons te doen staat om onze toekomst te redden, is eenvoudig. Als we onze drang om in te zetten op de korte termijn kunnen verleggen naar investeren in onze eigen planeet, dan betaalt die investering zichzelf vele jaren lang en met een gegarandeerde winst terug. Het is kiezen voor langdurige bloei op een gezonde aarde.

Aan de hand van het succesverhaal van beschermde natuur in binnen- en buitenland vertelt Gered door de boomkikker hoe industrie, landbouw, politiek en lokale en globale economie elkaar kunnen versterken, en hoe we samen voor een echte omwenteling en een gezonde wereld kunnen zorgen.

Dit boek ontdekt wat we kunnen doen om het tij te keren, en biedt een vernieuwende blik op onze afhankelijkheid van de natuur voor een gezonde samenleving. Het is de weg naar een grote toekomst, als we maar dapper genoeg zijn om de stap te zetten.

Over de auteur

Ignace Schops is natuurbeschermer en wereldautoriteit op het vlak van duurzaam en economisch rendabel natuurbeheer. Op vraag van Al Gore (An Inconvenient Truth) zetelt hij in diens internationale Climate Leadership Corps. Daarnaast is hij Full Member van de EU Chapter van de iconische Club van Rome, en was hij van 2014 tot 2021 President van EUROPARC Federation, het grootste netwerk voor natuur in Europa.

In 2008 ontving hij de Goldman Environmental Prize, ook de groene Nobelprijs genoemd, en hij is wereldwijd biodiversiteitsambassadeur voor Countdown 2010 van The International Union for the Conservation of Nature (IUCN), de grootste natuurkoepel ter wereld. Als Ashoka Fellow maakt hij deel uit van de wereldorganisatie van leidinggevende sociale ondernemers. Voor zijn werk als directeur van het internationaal gelauwerde Nationaal Park Hoge Kempen wordt hij gewaardeerd door internationale voortrekkers van duurzame economie, groene politiek en sociaal ondernemerschap. In 2021 ontving hij de ETION Leadership Award.

Zijn werk wordt geprezen door internationaal gekende natuurbeschermers als Al Gore, Sir David Attenborough en Dame Jane Goodall.

De voorstelling zal doorgaan in het oudste gebouw van Genk, namelijk de Slagmolen. Dit historisch gebouw is gelegen aan Natuurgebied De Maten, één van de oudste natuurgebieden van Vlaanderen.

Datum: dinsdag 8 november 2022 om 19u00
Locatie: Bezoekerscentrum de Maten / de Slagmolen – Slagmolenweg 76, 3600 Genk

Inschrijving is gratis maar verplicht.

UPDATE 06/10/2022:
Het evenement is volzet. Hierbij sluiten we de inschrijvingen.