Spring naar de inhoud

Blijven leren? Maak kennis met de Leerwinkel

Op de website van Stad Genk opent de Leerwinkel met:
“Leerwinkel Genk richt zich tot alle volwassenen (18+) die informatie en/of begeleiding willen bij het kiezen van een kwalificerende opleiding, cursus of vorming in de regio. Want als volwassene kan je nog altijd een diploma behalen!”

Uiteraard zijn we het hier volledig mee eens.

Je kan bij een Leerwinkel terecht voor zowel diplomagerichte opleidingen als opleidingen die je versterken, iets bijleren of je helpen om een andere wending te geven aan je leven. Je kan een leven lang (bij)leren en een Leerwinkel helpt je daarin je weg te vinden. 
Leerwinkels willen maximale ontplooiingskansen bieden aan elk individu met een leervraag. Je bepaalt de vragen en het traject dat jij wil lopen. Een Leerwinkel houdt daarbij rekening met de leervoorkeuren en -noden. 

Wat doet een Leerwinkel?

Een Leerwinkel helpt de leervraag te verhelderen en biedt informatie over opleidingen bij het bepalen van de studiekeuze. In een Leerwinkel bekijkt men samen met jou hoe jij mogelijke drempels en randvoorwaarden kan aanpakken om tot leren te komen. Ze besteden aandacht aan financiële, mobiele, taalvaardige en andere drempels. Naast informatie voorziet een Leerwinkel ook in individuele en groepsbegeleiding en oriëntatie. 
Een Leerwinkel kan doorverwijzen naar de opleidingsinstellingen in de regio. Ook voor andere vragen, zoals over diplomagelijkschakeling kan een Leerwinkel informeren, op weg zetten en eventueel doorverwijzen. Leerwinkels werken samen met verschillende actoren in projecten. Projecten die de participatie aan leren verhogen en de afstemming tussen actoren versterken om mensen beter te helpen en de (jeugd)werkloosheid aan te pakken.
Tot slot hebben Leerwinkels ook een signaalfunctie. Door jouw vragen of eventuele drempels die zij ervaren, kunnen Leerwinkels opleidingsactoren ondersteunen om hun informatie en dienstverlening nog beter af te stemmen op de vragen en noden van de doelgroep.

Leer jij graag nieuwe kennis en vaardigheden bij? Geeft het je een goed gevoel om jezelf te blijven ontwikkelen en om je bestaande vaardigheden te verbeteren? Neem dan zeker eens contact op of ga eens langs bij de Leerwinkel!

Meer info:
https://www.genk.be/leerwinkel
https://www.campuso3.be/leerwinkel-genk